ЦПН у Смедереву

ЦПН у Смедереву

У Регионалном центру Смедерево 20. јула одржан је састанак Мреже РЦ и ЦСУ са представницима ЦПН-а и помоћником министра[:]sastanaka-mreze-43

Представници Центра за промоцију науке састали су се у четвртак, 20. јула, у Регионалном центру Смедерево са директорима и представницима Регионалних центара и Центара за стручно усавршавање и помоћником министра за инспекцијске послове у Министарству просвете, науке и технолошког развоја Богољубом Лазаревићем.

Састанак је организовала Мрежа РЦ и ЦСУ, а једна од тачака дневног реда била је сарадња са Центром за промоцију науке. В. д. директора Центра за промоцију науке др Јован Трифуновић и руководилац Сектора за програмске активности др Тања Аднађевић одговарали су на предлоге о сарадњи које су доставили  представници Центара.

Разговарало се о Јавном позиву, представљању Мреже на Међунардоном сајму књига у Београду, отварању Паркова науке, заједничким активностима ЦПН-а и научних клубова, као и обукама и прогамима које ће ЦПН уступити свим заинтересованим клубовима.

Приликом посете Смедереву представници ЦПН-а састали су се и са председником скупштине општине Петровац на Млави Миланчетом Аћимовићем и директорком Основне школе ”Јован Шербановић” у Рановцу Весном Шуберт. На састанку се разговарало о отварању истуреног одељења Научног клуба Смедерево у Рановцу и отварању Парка науке у Петровцу на Млави. Један од закључака био је да на овај пример могу да се угледају и други Научни клубови и у будућности отворе своја истурена одељења у другим местима.

Остале активности