CPN u Smederevu

CPN u Smederevu

U Regionalnom centru Smederevo 20. jula održan je sastanak Mreže RC i CSU sa predstavnicima CPN-a i pomoćnikom ministra[:]sastanaka-mreze-43

Predstavnici Centra za promociju nauke sastali su se u četvrtak, 20. jula, u Regionalnom centru Smederevo sa direktorima i predstavnicima Regionalnih centara i Centara za stručno usavršavanje i pomoćnikom ministra za inspekcijske poslove u Ministarstvu prosvete, nauke i tehnološkog razvoja Bogoljubom Lazarevićem.

Sastanak je organizovala Mreža RC i CSU, a jedna od tačaka dnevnog reda bila je saradnja sa Centrom za promociju nauke. V. d. direktora Centra za promociju nauke dr Jovan Trifunović i rukovodilac Sektora za programske aktivnosti dr Tanja Adnađević odgovarali su na predloge o saradnji koje su dostavili  predstavnici Centara.

Razgovaralo se o Javnom pozivu, predstavljanju Mreže na Međunardonom sajmu knjiga u Beogradu, otvaranju Parkova nauke, zajedničkim aktivnostima CPN-a i naučnih klubova, kao i obukama i progamima koje će CPN ustupiti svim zainteresovanim klubovima.

Prilikom posete Smederevu predstavnici CPN-a sastali su se i sa predsednikom skupštine opštine Petrovac na Mlavi Milančetom Aćimovićem i direktorkom Osnovne škole ”Jovan Šerbanović” u Ranovcu Vesnom Šubert. Na sastanku se razgovaralo o otvaranju isturenog odeljenja Naučnog kluba Smederevo u Ranovcu i otvaranju Parka nauke u Petrovcu na Mlavi. Jedan od zaključaka bio je da na ovaj primer mogu da se ugledaju i drugi Naučni klubovi i u budućnosti otvore svoja isturena odeljenja u drugim mestima.

Ostale aktivnosti