Дан науке у Лесковцу

Дан науке у Лесковцу

Научни клуб у Лесковцу је 10. јула обележио Дан науке[:]005

У Центру за стручно усавршавање у Лесковцу је 10. јула обележен Дан науке. У Научном клубу се налазила интерактивна поставка која је обухватала 3Д штампач, лего роботе, Теслин трансформатор, левитирајући глобус и индикатор тока часова, коју су организовали професори Техничке школе ”Раде Металац” из Лесковца.

У Великој сали Центра за стручно усавршавање налазила се интерактивна поставка ”Хроматографија – шетња молекула” чији су реализатори професори Технолошког факултета Лесковац, а Сузана Пејић, професор биологије, одржала је радионицу на којој су помоћу микроскопа посматрани препарати људског ткива.

У дворишту је Ненад Пешић из Медицинске школе је одржао интерактивну радионицу о наслеђивању и одређивању крвних група, а Небојша Димитријевић, кустос Народног музеја Лесковац одржао је радионицу о ископинама. На истом месту су у вечерњим часовима професори физике Драган стошић и Предраг Стојановић одржали радионицу са експериментима, а заједно са астрофизичарем Војиславом Грујићем одржали су радионицу ”Поглед кроз Галилејев телескоп.”

У салама Центра за стручно усавршавање професор физике Драган Голубовић одржао је радионицу ”црно-бели свет”, професор историје Владимир Петковић је са ученицима Александром Миловановићем, Миланом Миленковићем и Данилом Ђорђевићем одржао радионицу ”Стари Словени у византијским изворима раног средњег века”, а др Владимир Прокоповић је одржао интерактивно предавање ”Шта је то природно”.

 

 

Остале активности