Историчар моде Стефан Жарић пише о члановима породице Диор, о ружи са сто латица и, најпосле, о парфему Miss Dior. Он наглашава да је реч о „есенцији љубави једне породице и мирису слободе и антифашизма који нам је Rosa centifolia подарила да у њему и данас уживамо“.

Знате ли како функционишу nudge и boost и у чему је разлика између ова два термина? О томе како донети добру одлуку, али и како утицати на појединце да доносе боље одлуке открива нам стални сарадник часописа Елементи психолог Дарко Стојиловић.

Ивана Николић нам, кроз интервју са др Николом Унковићем и др Милицом Љаљевић Грбић, представља причу о научном тиму који проучава нежељене промене на културним добрима до којих доводе микроорганизми. У другом интервјуу, Ивана је разговарала са др Аном Поповић Бијелић, која руководи пројектом чији је главни циљ да дизајнира и развије биокомпатибилни и биоразградиви гел чија би примена требало да постане саставни део претклиничких истраживања за брзо утврђивање цитотоксичности нових антиканцер лекова.

Поред научнопопуларних текстова из различитих области, и ово издање часописа Елементи красе илустрације водећих илустратора из Србије и региона: Ђорђа БалмазовићаНиколе КораћаВладана НиколићаСрђе ДраговићаМонике ЛангЖељка ЛончараКсеније ПантелићИрене Гајић и Вука Палибрка, који је осмислио и насловну страну.