Istoričar mode Stefan Žarić piše o članovima porodice Dior, o ruži sa sto latica i, najposle, o parfemu Miss Dior. On naglašava da je reč o „esenciji ljubavi jedne porodice i mirisu slobode i antifašizma koji nam je Rosa centifolia podarila da u njemu i danas uživamo“.

Znate li kako funkcionišu nudge i boost i u čemu je razlika između ova dva termina? O tome kako doneti dobru odluku, ali i kako uticati na pojedince da donose bolje odluke otkriva nam stalni saradnik časopisa Elementi psiholog Darko Stojilović.

Ivana Nikolić nam, kroz intervju sa dr Nikolom Unkovićem i dr Milicom Ljaljević Grbić, predstavlja priču o naučnom timu koji proučava neželjene promene na kulturnim dobrima do kojih dovode mikroorganizmi. U drugom intervjuu, Ivana je razgovarala sa dr Anom Popović Bijelić, koja rukovodi projektom čiji je glavni cilj da dizajnira i razvije biokompatibilni i biorazgradivi gel čija bi primena trebalo da postane sastavni deo pretkliničkih istraživanja za brzo utvrđivanje citotoksičnosti novih antikancer lekova.

Pored naučnopopularnih tekstova iz različitih oblasti, i ovo izdanje časopisa Elementi krase ilustracije vodećih ilustratora iz Srbije i regiona: Đorđa BalmazovićaNikole KoraćaVladana NikolićaSrđe DragovićaMonike LangŽeljka LončaraKsenije PantelićIrene Gajić i Vuka Palibrka, koji je osmislio i naslovnu stranu.