Финални састанак пројекта Scientix IV

Финални састанак пројекта Scientix IV

Представници Центра за промоцију науке присуствовали су састанку партнера на пројекту Scientix, одржаног током марта у Бриселу, Белгија.

Након завршетка четвртог циклуса пројекта Scientix, представници партнерских организација и институција – националних контакт-тачака из различитих земаља -састали су се у Бриселу, у четвртак, 16. марта, како би се сумирали досадашњи резултати и размотрили постојећи и будући изазови. Мрежа која окупља наставнике и научне едукаторе широм Европе ојачана је током претходних година на разним нивоима: почев од врло посећеног портала, који служи као алат наставницима, преко масовних отворених онлајн курсева, до иновативних идеја сваког појединачног наставника укљученог у осмишљавање СТЕМ наставе у својој школи.

Поред планова за наредни циклус, др Агеда Грас-Веласкез, координаторка Научног програма у оквиру Европске школске мреже (European Schoolnet), мапирала је досадашње изазове са којима се срећу наставници у локалним срединама и представила наредне кораке и смернице пројекта у блиској будућности.

Добривоје Лале Ерић из Центра за промоцију науке је овом приликом представио регионалну инцијативу SEE Eco Steam Challenge заједно са колегиницама из Хрватске и Босне, а током бриселског састанка, саветница за медије ЦПН-а, Љиљана Илић, интервјуисала је др Грас-Веласкез за научнопопуларни портал Елементаријум, стављајући причу о мрежи наставника са иновативним идејама у STEM настави у шири контекст, односно разговор о различитим начинима увођења савремених научних тема и достигнућа у редован наставни програм.

 

 

Остале активности