Физика на извол’те

Физика на извол’те

Научни клуб у Кањижи позива средњошколце да се пријаве за учешће на радионицама у оквриу пројекта ”Физика на извол’те”[:]Screen Shot 2017-06-02 at 9.38.31 AM

Пројекат ”Физика на извол’те” има за циљ популаризацију научног методакроз примере из области физике. Радионице су намењене ученицима средњих школа, који ће на њима у оквиру тимова спроводити експериментална истраживања задатих физичких феномена.

Унутар тимова ученици ће функционисати као научна група: заједнички ће осмислити и извести експерименте, дискутовати резултате и унапређивати апаратуру. Затим ће тимови међусобно упоређивати и тумачити резултате симулирајући ширу научну заједницу и начин на који се резултати преиспитују и стављају у шири научни контекст.

Заинтересовани средњошколци се могу пријавити преко обрасца на линку 

За учествовање у пројекту могу се пријавити и сви заинтересовани за дискусију о унапређењу и развоју овог пројекта преко мејла fizikanaizvolte@gmail.com.

Прва радионица у Кањижи одржаће се у Научном клубу у петак, 9. јуна у 17 часова. Наредне четири радионице одржаваће се 10. јуна у 11 часова, 16. јуна у 17 часова, 17. јуна у 11 часова и 17. јуна у 17 часова.

Остале активности