Fizika na izvol’te

Fizika na izvol’te

Naučni klub u Kanjiži poziva srednjoškolce da se prijave za učešće na radionicama u okvriu projekta ”Fizika na izvol’te”[:]Screen Shot 2017-06-02 at 9.38.31 AM

Projekat ”Fizika na izvol’te” ima za cilj popularizaciju naučnog metodakroz primere iz oblasti fizike. Radionice su namenjene učenicima srednjih škola, koji će na njima u okviru timova sprovoditi eksperimentalna istraživanja zadatih fizičkih fenomena.

Unutar timova učenici će funkcionisati kao naučna grupa: zajednički će osmisliti i izvesti eksperimente, diskutovati rezultate i unapređivati aparaturu. Zatim će timovi međusobno upoređivati i tumačiti rezultate simulirajući širu naučnu zajednicu i način na koji se rezultati preispituju i stavljaju u širi naučni kontekst.

Zainteresovani srednjoškolci se mogu prijaviti preko obrasca na linku 

Za učestvovanje u projektu mogu se prijaviti i svi zainteresovani za diskusiju o unapređenju i razvoju ovog projekta preko mejla fizikanaizvolte@gmail.com.

Prva radionica u Kanjiži održaće se u Naučnom klubu u petak, 9. juna u 17 časova. Naredne četiri radionice održavaće se 10. juna u 11 časova, 16. juna u 17 časova, 17. juna u 11 časova i 17. juna u 17 časova.

Ostale aktivnosti