ИКТ у развоју инклузије

ИКТ у развоју инклузије

ЦПН на међународној конференцији о улози информационих технологија за особе са инвалидитетиом у Привредној комори Србије 8. и 9. октобра

[:]

IMG_9421

Проформа и Привредна комора Србије у сарадњи са Међународном унијом за Телекомуникације (ITU),  организовала је међународну конференцију посвећену улози информационе и комуникационе технологије у развоју инклузивног друштва, под називом ”Улога информационих и комуникационих технологија у развоју инклузивног друштва за особе са инвалидитетиом”.

Конференција је одржана 8. и 9. октобра у просторијама Привредне коморе Србије, Ресавска 13-15.

На конференцији су учествовали познати стручњаци из области ИКТ-а из Србије и Европе. Говорило се о улози информационих и комуникационих технологија у побољшању квалитета живота особа са инвалидитетом и начин на који ове технологије могу да помогну у развоју инклузивног друштва.

Покровитељи конференције били су Министарство за културу и информисање и Министарство трговине, туризма и телекомуникација.

Основни циљ конференције био је да дефинише јаз између међународних и домаћих законодавних норми и тренутног стања, као начин на који се помоћу информационих и комуникационих технологија овај јаз може премостити. Такође, циљ је био и истраживање карактеристике и улоге ИКТ-а у стварању инклузивног друштва уз примену универзалног дизајна и универзалног приступа како би се што већем броју корисника омогућило коришћење услуга.

IMG_9414

Остале активности