Век физиологије у Србији

Век физиологије у Србији

28. новембар 2011

У Галерији „Озон“, Андрићев венац 12, 30. новембра 2011. одржаће се панел-дискусија о познатом српском биологу, физиологу и оснивачу Београдске школе физиологије (данас Института за биологију и хемију) Ивану Ђаји. Почетак је у 18 часова.

Повод за панел-дискусију о нашем познатом научнику је обележавање једног века Београдске школе физиологије Ивана Ђаје.

Заинтересовани ће овом приликом моћи да се упознају са радом и делом проф. др Ивана Ђаје, са савременом физиологијом и достигнућима физиологије у биомедицини.

О раду и делу Ивана Ђаје говориће:

проф. др Павле Анђус, Биолошки факултет Универзитета у Београду,

проф. др Радомир Ђорђевић (у пензији), Физички факултет Универзитета у Београду,

асистент Предраг Вујовић, Биолошки факултет Универзитета у Београду.

У Галерији „Озон“ биће приказан и оригинални научнодокументарни филм „На граници живота“, из 1966. године, за који је сценарио написао проф. др Радослав К. Анђус, докторант Ивана Ђаје. У Галерији ће бити изложене и фотографије, докторат из Француске, као и документа о Ивану Ђаји из тадашње Удбе, која је константно пратила његов рад.

Желели смо да грађане, а посебно млађу генерацију, заинтересујемо за физиологију и сврху будућег развоја физиологије као науке.

ЦПН је организација основана Законом о научноистраживачкој делатности („Сл. гласник РС“ бр. 18/10), која је преузела све послове промоције и популаризације науке од надлежног министарства за науку. Центар је део стратешког програма развоја Србије као економије знања, у којој иновативност и повезаност представљају кључне ресурсе.

Особа за контакт:

Тијана Поповић
тел: +381.11.24.00.260
факс: +381.11.24.00.246
моб: +381.60.70.40.182
e-mejл: t.popovic@cpn.rs

 

 

Центар за промоцију науке
Макензијева 2411000 Београд
www.cpn.rs

Остале активности