Vek fiziologije u Srbiji

Vek fiziologije u Srbiji

28. novembar 2011

U Galeriji „Ozon“, Andrićev venac 12, 30. novembra 2011. održaće se panel-diskusija o poznatom srpskom biologu, fiziologu i osnivaču Beogradske škole fiziologije (danas Instituta za biologiju i hemiju) Ivanu Đaji. Početak je u 18 časova.

Povod za panel-diskusiju o našem poznatom naučniku je obeležavanje jednog veka Beogradske škole fiziologije Ivana Đaje.

Zainteresovani će ovom prilikom moći da se upoznaju sa radom i delom prof. dr Ivana Đaje, sa savremenom fiziologijom i dostignućima fiziologije u biomedicini.

O radu i delu Ivana Đaje govoriće:

prof. dr Pavle Anđus, Biološki fakultet Univerziteta u Beogradu,

prof. dr Radomir Đorđević (u penziji), Fizički fakultet Univerziteta u Beogradu,

asistent Predrag Vujović, Biološki fakultet Univerziteta u Beogradu.

U Galeriji „Ozon“ biće prikazan i originalni naučnodokumentarni film „Na granici života“, iz 1966. godine, za koji je scenario napisao prof. dr Radoslav K. Anđus, doktorant Ivana Đaje. U Galeriji će biti izložene i fotografije, doktorat iz Francuske, kao i dokumenta o Ivanu Đaji iz tadašnje Udbe, koja je konstantno pratila njegov rad.

Želeli smo da građane, a posebno mlađu generaciju, zainteresujemo za fiziologiju i svrhu budućeg razvoja fiziologije kao nauke.

CPN je organizacija osnovana Zakonom o naučnoistraživačkoj delatnosti („Sl. glasnik RS“ br. 18/10), koja je preuzela sve poslove promocije i popularizacije nauke od nadležnog ministarstva za nauku. Centar je deo strateškog programa razvoja Srbije kao ekonomije znanja, u kojoj inovativnost i povezanost predstavljaju ključne resurse.

Osoba za kontakt:

Tijana Popović
tel: +381.11.24.00.260
faks: +381.11.24.00.246
mob: +381.60.70.40.182
e-mejl: t.popovic@cpn.rs

 

 

Centar za promociju nauke
Makenzijeva 2411000 Beograd
www.cpn.rs

Ostale aktivnosti