Међународна конференција ESOF 2022

Међународна конференција ESOF 2022

EuroScience Open Forum (ESOF) 2022 одржан је од 13. до 16. јула 2022. у Лајдену, (Холандија), Европском граду науке 2022.

Догађаји у оквиру конференције EuroScience Open Forum (ESOF), одржане током јула у Лајдену, били су доступни и онлајн на посебно посвећеној виртуелној конференцијској платформи и кроз мобилну апликацију.

Теме овогодишње конференције су биле: прелазак граница, ангажована наука и друштва отпорна на претње. Програм је структуриран кроз седам основних тематских целина: одржива животна средина, културни идентитети и социјалне трансформације, здрава друштва, отворена и одговорна наука, бизнис и наука и одрживост каријера у академији. Сви догађаји су логистички сврстани у неку од следећих организационих јединица:

  • Главни научни програм у оквиру кога је било на располагању 120 интерактивних научних сесија, 60 постер презентација, седам уводних говорника, две пленарне сесије, радионице пре конференције, спонзорисане сесије и др.
  • Изложба у 900 година старој цркви Питерскерку, која је окупила најбоље европске академске и индустријске научне активности и истраживања из јавног и приватног сектора.
  • Умрежавање и други догађаји у облику састанака, делегацијских партија, доделе награда, церемонијалних окупљања, сателитских догађаји и могућности који укључују саветнике за научну политику и научне медије.
  • Фестивал Европске науке у Лајдену (17. јун – 17. јул) који је представио покретне изложбе, поп-ап музеје и музички програм конвенције на бројним локацијама у самом граду.

На конференцији су учествовала два представника Центра за промоцију науке – др Марко Крстић, вршилац дужности директора, и др Марија Цветиновић, стручна сарадница у Сектору за међународну сарадњу. У склопу једночасовне постер сесије 14. јула представљен је рад колега из Центра за промоцију науке на пројекту TeRRIFICA у цркви Питерскерку и био је физички доступан на овој локацији током целокупног трајања конференције. Дигитална верзија постера, као и пратећи видео-материјал били су постављени на онлајн платформи конференције. За припрему и презентацију постера била је задужена др Марија Цветиновић.

Остале активности