Награда града Београда припала роботима

Награда града Београда припала роботима

18. април 2013.

Манифестација Дани будућности: роботика Центра за промоцију науке освојила  награду града Београда за догађај од посебног значаја

Након серије научнопопуларних догађаја у последњих неколико година код нас, научнопопуларна манифестација Центра за промоцију науке Дани будућности: роботика освојила је Награду града Београда за догађај од посебног значаја.

Носиоцима награде, Александри Дрецун, директорки ЦПН-а, и др Вељку Поткоњаку и Кости Јовановићу са ЕТФ-а, награда ће као иницијаторима манифестације бити додељена 16. априла 2013. године у 13 часова у Скупштини града.

Манифестација Дани будућности: Роботика  одржана је Београду од 24. септембра до 2. октобра 2012. године. Тронедељни догађај привукао је велики број посетилаца и огромну медијску пажњу, а забележено је да је изложбу, у којој је представљено 25 робота у Галерији Нама у центру Београда, посетило више од 150.000 људи. Посебну пажњу изазвао је робот Асимо, чије наступе је публика дочекивала овацијама.

Награда града Београда, која је установљена 2002. године,  додељује се средином априла сваке године у оквиру Дана Београда и једна је од најпрестижнијих награда код нас.

 

Остале активности