Научни кафе о Игри престола

Научни кафе о Игри престола

ЦПН је организовао још један научни кафе, овог пута о науци у и око популарног књижевног и телевизијског феномена Игре престола

Кафе је организован у просторијама Клуба студената филозофског факултета, у понедељак, 17. јуна.

У двосатном разговору учествовали су др Марија Танасковић, биолошкиња, научна сарадница на Институту за биолошка истраживања „Синиша Станковић“, Марина Мандић, антрополошкиња, истраживач сарадник у Етнографском институту САНУ, др Младен Стајић, антрополог, доцент на Одељењу за етнологију и антропологију, и Иван Станојевић, политиколог, асистент на Факултету политичких наука. Програм је модерирао Борис Клобучар из Центра за промоцију науке.

Током Научног кафеа говорили смо о друштвеном уређењу у свету, паралелама са стварношћу кроз историју и судбинама таквих примера. Разговарали смо о биодиверзитету, о односу људи према другим врстама, али и међуљудским односима. Причали смо о Таргеријенима и њиховом породичном стаблу. О обичајима, легендама, пророчанствима која се провлаче кроз замишљени свет, али и потреби друштва за оваквим појавама. Такође, сагледали смо феномен серије у популарној култури и друштву данас.

Остале активности