Научни викенд на сајму књига

Научни викенд на сајму књига

30. oктобар 2012[:]

У самој завршници 57. сајма књига, у суботу и недељу, 27. и 28. октобра, Центар за промоцију науке организује занимљив филмски програм и трибине у оквиру такозваног Научног викенда на Сајму књига

На овогодишњем сајму књига, у Хали 2, на специјално дизајнираном штанду од природних материјала, који представља информациони облак, Центар за промоцију науке представио је чак 872 издања, која су објавиле 102 научноистраживачке организације у Србији током 2012. године.

У оквиру пратећег предавачког програма и трибина, сваког дана су се на штанду Центра за промоцију науке представљале различите научноистраживачке организације.

На самом крају, у суботу и недељу, ЦПН организује такозвани Научни викенд на Сајму књига, током кога ће посетиоцима Сајма кроз филмове, предавања и панел-дискусије бити предсатвљене разне интердисциплинарне теме.

У суботу, 27. октобра, посетиоци штдана ЦПН-а могу да сазнају више о темама као што су популарна историја, наука и филм, популарна математика и популарна хемија, као и да се упознају са издањима из ових области. Недеља, 28. октобар, посвећена је будућности и новим технологијама, а говориће се о интернету, електронским књигама и градовима будућности.

Истражите више

Субота, 28. октобар

13 сати: Популарна историја
Пројекција филма и представљање пројекта „Били једном камници у Београду“, говори аутор Бошко Милосављевић.

15 сати: Наука и филм
Јунаци модерних времена, говори Бојан Јовић

17 сати: Популарна математика
Промоција научнопопуларних издања о математици објављених током „Маја месеца математике“, Смем ли да бројим, Рачунам на математику, Математика није баук!, говоре Маја Николова, Педагошки музеј, Зоран Огњановић, МИ САНУ, Александар Липковски, МИ САНУ.

19 сати: Историја српске науке
Промоција књиге Жене у хемији, говоре Ивана Поповић, Снежана Бојовић, Љиљана Ристић, Добривоје Лале Ерић

Недеља, 29. октобар

14 сати: Представљање сајтова ЦПН-а
Елементаријум, говоре Слободан Бубњевић, Марија Видић, Миша Поповић, Јован Микоњић

16 сати: Представљање пројекта „Новинарница“ и других е-књига.

17 сати: Дебата на тему електронског издаваштва

18 сати: Градови будућности

_____________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________

Центар за промоцију науке популарише и промовише науку, развија научну писменост и повезаност и афирмише идеје економије знања, буди радозналост и подстиче младе да се определе за пут науке. ЦПН је основан Законом о научноистраживачкој делатности 2010. године.

 

 

Остале активности