Одржан други BESTPRAC састанак EARMA мреже

Одржан други BESTPRAC састанак EARMA мреже

Представници Центра за промоцију науке учествовали су у другом BESTPRAC састанку, који је, од 28. до 29. марта 2023. године, одржан у Ларнаки на Кипру. Овај састанак организовала је Европска асоцијација менаџера и администратора истраживачких пројеката (EARMA).

На дводневном BESTPRAC састанку, којем су присуствовали менаџери и администратори истраживачких пројеката из читаве Европе, разговарало се о новом програму Хоризонт Европа и изменама које он доноси, о начину на који се приступа фондовима и правилима финансирања, о новим врстама тршкова, изменама у области ревизије и другим темама из области финансија и управља пројектима које финансира Европска комисија. Састанак је био подељен на комбинацију пленарних сесија и паралелних сесија, од којих су неке биле посвећене искључиво финансијским темама, док су друге покривале теме које се тичу писања апликација и управљања пројектима.

Домаћин другог BESTPRAC састанка био је кипарски Истраживачки центар за климу и атмосферу (CARE-C), а први састанак овог типа организовали су прошле године у Београду Центар за промоцију науке и Електротехнички факултете Универзитета у Београду.

Остале активности