Отворен Мејкерс лаб у Младеновцу

Отворен Мејкерс лаб у Младеновцу

Представници Групе за образовање – међу којима је и Центар за промоцију науке – заједно са представницима компанија које подржавају овај програм, отворили су 8. септембра Мејкерс лаб у Техничкој школи у Младеновцу.

Техничка школа у Младеновцу, позната по запаженим успесима ученика у предузетничким програмима, започиње нову школску годину богатија за простор у коме ће се развијати иновације, нове идеје и млади који мењају будућност. Након 8 отворених мејкерс лабова за годину дана, свечано је отворен још један, а до краја године центре за иновације и мултидисциплинарност добиће још 6 школа широм земље.

На отварању учионице будућности у Младеновцу, која овог пута укључује и професионални студио, поред директора школе Добрице Ђурђевића и наставника и координатора Мејкерс лаба Милана Божића, окупљенима су се обратили и представници Групе за образовање: руководитељка Сектора за промграмске активности ЦПН-а Данијела Вучићевић, извршни директор Достигнућа младих у Србији Дарко Радичанин и директор стратегије и развоја Норедус фондације Милош Ђуричанин. Присутнима се обратио и представник Министарства просвете, Радован Живковић.

Поред компанија које подржавају изградњу Мејкерс лабова у средњим школама широм Србије – Henkel, Tarkett, ROMA company и NCR фондација – тиму националних партнера придружиле су се и компаније Comtrade и Тесла. На отварању говорили су и њихови представници: Ања Алексић, чланица Управног одбора компаније Comtrade и Александар Николић, директор маркетинга бренда Тесла.

Сви досадашњи успеси и залагања ученика и наставника ове школе биће надограђени активностима и програмима у новом Мејкерс лабу, као и снажном подршком привреде од самог настанка иницијативе како у погледу дељења знања и искуства, тако и сопствених производа и услуга за квалитетнији рад у учионицама будућности.

До краја ове календарске године, још шест школа у Србији имаће прилику да развија своје капацитете у оквиру иновативних лабораторија, односно мејкерс лабова.

Фото: Марко Рисовић

Остале активности