Otvoren Mejkers lab u Mladenovcu

Otvoren Mejkers lab u Mladenovcu

Predstavnici Grupe za obrazovanje – među kojima je i Centar za promociju nauke – zajedno sa predstavnicima kompanija koje podržavaju ovaj program, otvorili su 8. septembra Mejkers lab u Tehničkoj školi u Mladenovcu.

Tehnička škola u Mladenovcu, poznata po zapaženim uspesima učenika u preduzetničkim programima, započinje novu školsku godinu bogatija za prostor u kome će se razvijati inovacije, nove ideje i mladi koji menjaju budućnost. Nakon 8 otvorenih mejkers labova za godinu dana, svečano je otvoren još jedan, a do kraja godine centre za inovacije i multidisciplinarnost dobiće još 6 škola širom zemlje.

Na otvaranju učionice budućnosti u Mladenovcu, koja ovog puta uključuje i profesionalni studio, pored direktora škole Dobrice Đurđevića i nastavnika i koordinatora Mejkers laba Milana Božića, okupljenima su se obratili i predstavnici Grupe za obrazovanje: rukovoditeljka Sektora za promgramske aktivnosti CPN-a Danijela Vučićević, izvršni direktor Dostignuća mladih u Srbiji Darko Radičanin i direktor strategije i razvoja Noredus fondacije Miloš Đuričanin. Prisutnima se obratio i predstavnik Ministarstva prosvete, Radovan Živković.

Pored kompanija koje podržavaju izgradnju Mejkers labova u srednjim školama širom Srbije – Henkel, Tarkett, ROMA company i NCR fondacija – timu nacionalnih partnera pridružile su se i kompanije Comtrade i Tesla. Na otvaranju govorili su i njihovi predstavnici: Anja Aleksić, članica Upravnog odbora kompanije Comtrade i Aleksandar Nikolić, direktor marketinga brenda Tesla.

Svi dosadašnji uspesi i zalaganja učenika i nastavnika ove škole biće nadograđeni aktivnostima i programima u novom Mejkers labu, kao i snažnom podrškom privrede od samog nastanka inicijative kako u pogledu deljenja znanja i iskustva, tako i sopstvenih proizvoda i usluga za kvalitetniji rad u učionicama budućnosti.

Do kraja ove kalendarske godine, još šest škola u Srbiji imaće priliku da razvija svoje kapacitete u okviru inovativnih laboratorija, odnosno mejkers labova.

Foto: Marko Risović

Ostale aktivnosti