Отворен Мејкерс Лаб у Руском Крстуру

Отворен Мејкерс Лаб у Руском Крстуру

У години у којој обележава 270 година постојања, основна и средња школи са домом ученика „Петро Кузмјак“ у Руском Крстуру у Војводини, добила је учионицу будућности – Мејкерс лаб.

Школа „Петро Кузмјак“ је препозната у Србији, али и ван граница по успесима и добрим резултатима у области природних наука и математике. Такође, поред тога што је проглашена за школу од изузетног значаја за Аутономну покрајину Војводину, јединствена је школа на свету, у којој ученици могу да стекну своје образовање на русинском језику.

Поводом отварања Мејкерс лаба, јуче су се у Руском Крстуру окупили наставници, ученици, представници школске и локалне самоуправе, представници локалне привреде, као и тим Групе за образовање – Дарко Радичанин, извршни директор Достигнућа младих у Србији, Данијела Вучићевић, pуководитељка Сектора за програмске активности ЦПН-а, Небојша Бјелотомић, директор Иницијативе Дигитална Србија и Милош Ђуричанин, директор стратегије и развоја Нордеус фондације.

„Центар за промоцију науке сарађује скоро читаву деценију са школом „Петро Кузмјак“ и за то време смо заједнички развијали СТЕАМ програме за читаву Србију. Поносни смо што је ова школа постала водећа у области СТЕАМ образовања, не само у Србији, него и у читавој Европи, кроз неизмеран труд и залагање на међународним пројектима. Привилегија је имати овакву школу у мрежи Мејкерс лабова, јер су сарадници попут ових које смо стекли кроз сарадњу са школом, уз њихов ентузијазам, кључни за даље ојачавање СТЕАМЕ образовања у нашој земљи“, изјавила је Данијела Вучићевић, руководитељка Сектора за програмске активности Центра за промоцију науке.

 

 

Остале активности