Art and Science izložba

Art and Science izložba

U četvrtak, 27. aprila, u Kulturnom centru Beograda otvorena je  izložba Art+Science, uz brojne radove domaćih i stranih umetnika[:]

A+S grupna

U organizaciji Centra za promociju nauke i uz prisustvo brojne publike, u četvrtak, 27. aprila,  u Kulturnom centru Beograda otvorena je izložba Art+Science. Svečano otvaranje u punoj Dvorani KCB-a proteklo je uz dva nastupa uživo: nemačke umetničke grupe Kvadrature, pobednika na globalnom konkursu Art+Science, i Aleksa Gevare, peruanskog vizuelnog umetnika koji radi u Berlinu.

Nakon zvaničnog programa, brojni posetioci imali su prilike da obiđu oba prostora u kojima se odvija izložba: galeriju Podroom i galeriju Artget, na prvom spratu KCB-a.

A+S gužva

Izložba koja je naišla na izuzetan prijem prošle godine, kada je prvi put organizovana, ovoga puta dostupna je na nekoliko lokacija: u galeriji Podroom i galeriji Artget u KCB-u, u Galeriji nauke i tehnike SANU, i na drugim lokacijama u Ritopeku, Novom Sadu i Kragujevcu, a okupiće brojne domaće i inostrane umetnike.

Pobednici ovogodišnje  nacionalne selekcije A+S za 2016/17. takođe izlažu svoje radove u galeriji Podroom, a do 25. maja publika će imati priliku da vidi eksponate dvadesetak umetnika koji dolaze iz celoga sveta (Koreje, Nemačke, Perua, Slovenije).

A+S dete

Ostale aktivnosti