Пекиншка академија науке и технологије гост Сајма технике и техничких достигнућа

Пекиншка академија науке и технологије гост Сајма технике и техничких достигнућа

Трећег дана Сајма технике и техничких достигнућа, 23. маја, у Мингларијуму – у Хали 2Ц Београдског сајма, организовано је представљање Пекиншке академије науке и технологије (ПАНТ), а потом је потписан и Меморандум о разумевању између Жонгуанчун глобалне тинк-тенк алијансе и Центра за промоцију науке.

Пекиншку академију науке и технологије на Сајму технике и техничких достигнућа представили су: др Ву Ђијенмин, председник ПАНТ-а;  др Ли Ђункаи, генерални секретар Жонгуанчун глобалне тинк-тенк алијансе, и др Ли Баоминг, заменик директора Института за биотехнологију и здравље ПАНТ-а. Панел је модерирао Добривоје Лале Ерић, роководилац Сектора за међународну сарадњу Центра за промоцију науке.

Пекиншка академија науке и технологије, која броји више од 20 истраживачких јединица, са више од 5000 истраживача и других научних занимања, била је гост Сајма технике у четвртак, 23. маја. У склопу пратећег програма Сајма, делегација из Пекинга, коју је предводио председник Академије др Ву Ђијенмин, представила је своју мисију, структуру и активности, али и могућности за сарадњу с потенцијалним партнерима из Србије.

С обзиром на дугогодишњу сарадњу и партнерство, овом приликом је потписан и Меморандум о разумевању између Жонгуанчун глобалне тинк-тенк алијансе, која делује у оквиру Пекиншке академије, и Центра за промоцију науке. Овај споразум, испред Центра, потписала је в.д. директора ЦПН-а Данијела Вучићевић.

И ове године, посебан део на Сајму била је изложбена поставка Републике Србије „Играј за човечанство! Наука за свe“, коју су под слоганом „Закорачи у одрживу будућност“ организовали Влада Републике Србије, Министарство науке, технолошког развоја и иновација, Министарство информисања и телекомуникација, Министарство просвете, Министарство спорта и Министарство туризма и омладине.

Фото: Марко Рисовић

Остале активности