Pekinška akademija nauke i tehnologije gost Sajma tehnike i tehničkih dostignuća

Pekinška akademija nauke i tehnologije gost Sajma tehnike i tehničkih dostignuća

Trećeg dana Sajma tehnike i tehničkih dostignuća, 23. maja, u Minglarijumu – u Hali 2C Beogradskog sajma, organizovano je predstavljanje Pekinške akademije nauke i tehnologije (PANT), a potom je potpisan i Memorandum o razumevanju između Žonguančun globalne tink-tenk alijanse i Centra za promociju nauke.

Pekinšku akademiju nauke i tehnologije na Sajmu tehnike i tehničkih dostignuća predstavili su: dr Vu Đijenmin, predsednik PANT-a;  dr Li Đunkai, generalni sekretar Žonguančun globalne tink-tenk alijanse, i dr Li Baoming, zamenik direktora Instituta za biotehnologiju i zdravlje PANT-a. Panel je moderirao Dobrivoje Lale Erić, rokovodilac Sektora za međunarodnu saradnju Centra za promociju nauke.

Pekinška akademija nauke i tehnologije, koja broji više od 20 istraživačkih jedinica, sa više od 5000 istraživača i drugih naučnih zanimanja, bila je gost Sajma tehnike u četvrtak, 23. maja. U sklopu pratećeg programa Sajma, delegacija iz Pekinga, koju je predvodio predsednik Akademije dr Vu Đijenmin, predstavila je svoju misiju, strukturu i aktivnosti, ali i mogućnosti za saradnju s potencijalnim partnerima iz Srbije.

S obzirom na dugogodišnju saradnju i partnerstvo, ovom prilikom je potpisan i Memorandum o razumevanju između Žonguančun globalne tink-tenk alijanse, koja deluje u okviru Pekinške akademije, i Centra za promociju nauke. Ovaj sporazum, ispred Centra, potpisala je v.d. direktora CPN-a Danijela Vučićević.

I ove godine, poseban deo na Sajmu bila je izložbena postavka Republike Srbije „Igraj za čovečanstvo! Nauka za sve“, koju su pod sloganom „Zakorači u održivu budućnost“ organizovali Vlada Republike Srbije, Ministarstvo nauke, tehnološkog razvoja i inovacija, Ministarstvo informisanja i telekomunikacija, Ministarstvo prosvete, Ministarstvo sporta i Ministarstvo turizma i omladine.

Foto: Marko Risović

Ostale aktivnosti