ДНК

Дечји научни камп


О КАМПУ

Дечји научни камп (ДНК) већ осам година заредом окупља децу током распуста на научнопопуларним програмима. Активности су осмишљене тако да се деца у друштву вршњака, у стимулативном окружењу, на занимљив и интерактиван начин упознају са наукама као што су биологија, физика, електротехника, психологија, математика, археологија, историја, хемија, машинство, геологија, као и стручњацима који раде у овим областима.
На Дечјем научном кампу могу учествовати деца узраста између 9 и 14 година, а програм је подељен по циклусима. Родитељи децу могу пријавити за одређене дане програма у зависности од старости и афинитета.
Полазници ДНК могу да искусе мноштво забавних садржаја и лично се укључе у активности које воде стручни едукатори. Важан елемент научног кампа је и дружење са вршњацима сличних интересовања.

Истражите више: www.cpn.edu.rs/dnk

Током дневног програма, полазници кампа учествују у научним радионицама из различитих научних области, као и у друштвеним активностима. Радионице воде научни демонстратори стручни за дату област, а за осмишљљвање друштвене активности је надлежан психолог.

Такође, предвиђен одмор са паузом за ужину, а по завршетку програма полазницима ће бити додељене дипломе.

Дечји научни камп организује се два пута годишње, током летњег и зимског распуста, на различитим локацијама. До сада ДНК је био у Научном клубу, Мејкерс спејсу, Научном камиону на обали реке, Дечјем културном центру, а од 2019. године креће и у градове широм Србије.

ПОВЕЗАНО