Naučni klub Beograd

Otvoren za sve


O NAUČNOM KLUBU

Naučni klub Centra za promociju nauke je prostor u kome svi zainteresovani za nauku i tehnologiju imaju priliku da se upoznaju, razmenjuju iskustva, diskutuju o naučnim temama i tako proširuju znanja i vidike. Ovo je mesto na kom se održavaju najrazličitiji naučnopopularni događaji: debate, izložbe, konferencije, predavanja, prezentacije, projekcije, radionice, seminari, sastanci, kao i skupovi na kojima se raspravlja o temama iz oblasti nauke i tehnologije. Klub čine sala za predavanja, koja je ujedno i deo za naučne radionice, radioničarski deo sa alatima i tehnikom, i neformalni kutak za okupljanja i diskusije. Namenjen je učenicima i studentima, naučnicima i inženjerima, roditeljima i mejkerima, svima onima koji vole nauku i tehnologiju.

Više istražite na stranici: http://naucniklub.rs/

LOKACIJA

Jedan od glavnih zadataka kluba je da poveže sve kojima je nauka bliska i zanimljiva bez obzira na godine, nivo znanja i oblasti interesovanja. Korisnici prostora mogu biti naučni instituti, fakulteti, formalna i neformalna udruženja koja se bave naukom i promocijom nauke.

Naučni klub nalazi se u samom centru Beograda, što ga čini dostupnim korisnicima svih uzrasta. Opremljen je savremenom tehnikom i ozvučenjem za predavački program, raspolaže sa 50 sedećih mesta ili 30 radioničarskih mesta za đake. Od 2018. godine Naučni klub je i dom Mejkers spejsa, programa za sve one koji žele da se uključe u mejkers zajednicu, naprave nešto, podele svoje znanje ili steknu novo, i upoznaju ljude sličnih afiniteta.

Naučni klub Centra za promociju nauke nalazi se u Ulici kralja Petra broj 46.

POVEZANO