Разговор о Бури информација

Разговор о Бури информација

У Галерији РТС-а се у уторак, 24. aприла, разговарало о издању ЦПН-а „Бура информација: Зашто лајкујемо?“[:]

svi ucesnici

У уторак, 24. априла, Центар за промоцију науке организовао је разговор о књизи „Бура информација: Зашто лајкујемо?“ у Галерији Радио-Телевизије Србије.

knjige

На промоцији су говорили Зоран Станојевић, новинар РТС-а, Машан Богдановски, професор Филозофског факултетa Универзитетa у Београду, Филип Банковић, извршни директор за технику компаније Телеком Србија и Марија Новаковић са Факултетa организационих наука, преводитељка књиге, a разговор је водио Иван Умељић, уредник Сектора за издаваштво и медијску продукцију Центра за промоцију науке.
marija

Бројна публика у Галерији РТС-а била је у прилици да се упозна са темама обрађеним у књизи aуторa Хендриксa и Хансенa, који упозоравају на буру информација која прети да преплави друштво великом количином информација које људи некритички користе како би формирали мишљење и донели одлуке.

4

Учесници трибине су осветлили бројне детаље обрађене у овој књизи који се односе на свакодневни живот наших савременика упућених на друштвене мреже, а појашњени су и неки од појмова коришћених у виртуелном свету као делу контекста у коме сви живимо.

publika

Остале активности