Razgovor o Buri informacija

Razgovor o Buri informacija

U Galeriji RTS-a se u utorak, 24. aprila, razgovaralo o izdanju CPN-a „Bura informacija: Zašto lajkujemo?“[:]

svi ucesnici

U utorak, 24. aprila, Centar za promociju nauke organizovao je razgovor o knjizi „Bura informacija: Zašto lajkujemo?“ u Galeriji Radio-Televizije Srbije.

knjige

Na promociji su govorili Zoran Stanojević, novinar RTS-a, Mašan Bogdanovski, profesor Filozofskog fakulteta Univerziteta u Beogradu, Filip Banković, izvršni direktor za tehniku kompanije Telekom Srbija i Marija Novaković sa Fakulteta organizacionih nauka, prevoditeljka knjige, a razgovor je vodio Ivan Umeljić, urednik Sektora za izdavaštvo i medijsku produkciju Centra za promociju nauke.
marija

Brojna publika u Galeriji RTS-a bila je u prilici da se upozna sa temama obrađenim u knjizi autora Hendriksa i Hansena, koji upozoravaju na buru informacija koja preti da preplavi društvo velikom količinom informacija koje ljudi nekritički koriste kako bi formirali mišljenje i doneli odluke.

4

Učesnici tribine su osvetlili brojne detalje obrađene u ovoj knjizi koji se odnose na svakodnevni život naših savremenika upućenih na društvene mreže, a pojašnjeni su i neki od pojmova korišćenih u virtuelnom svetu kao delu konteksta u kome svi živimo.

publika

Ostale aktivnosti