Seminar naučne komunikacije

Seminar naučne komunikacije

KoBSON i CPN organizovali su 23. i 24. marta seminar „Naučna komunikacija za istraživače” na Institutu za vodoprivredu „Jaroslav Černi”[:]

jcerni2KoBSON i Centar za promociju nauke organizovali su 23. i 24. marta seminar pod nazivom „Naučna komunikacija za istraživače” na Institutu za vodoprivredu „Jaroslav Černi”.

Prvog dana Tatjana Timotijević, načelnica odeljenja za naučne informacije Narodne biblioteke Srbije, održala je predavanje o KoBSON-u, korišćenju podataka i dostupnosti informacija, kao i o publikaciji CPN-a “Uvod u objavljivanje naučnih publikacija” (knjiga je dostupna u celosti na internet adresi nauka.cpn.rs). Potom je urednik izdavačke delatnosti Centra za promociju nauke Ivan Umeljić predstavio izdanja CPN-a namenjena doktorandima i istraživačima, “Naučna komunikacija”, “Doktorati u prozi: ilustrovane priče” i “Odravnjivanje”.

Narednog dana, Milica Ševkušić, bibliotekarka Instituta tehničkih nauka SANU, održala je predavanje o profilima istraživača, dok je Dragana Stolić, bibliotekarka Univerzitetske biblioteke „Svetozar Marković”, održala predavanje o citatnim bazama.

jcerni1

Ostale aktivnosti