Светски дан воде на броду Аргус

Светски дан воде на броду Аргус

20. март 2013.[:]

У оквиру обележавања Међународне године сарадње у области вода, Центар за промоцију науке поводом Светскog данa вода 22. мартa организује низ манифестација на броду лабораторији Аргус[:]

 

Широм света, 22. марта сваке године обележава се Светски дан вода у циљу подизања опште свести о значају свеже воде и одрживом управљању изворима пијаће воде. Ове године јубилеј је од посебног значаја будући да је Генерална скупштина Уједињених нација одлучила да 2013. буде посвећена координацији свих тема у вези са питањима вода.

Центар за промоцију науке, у партнерству са факултетима и научним институтима у земљи и иностранству, организује у 2013. години серију акција посвећених води, постављајући ову тему као кључну за сва питања размене искустава, проналажења и обезбеђивања пијаће воде код нас и у свету.

Једна од активности у оквиру обележавања Међународне године сарадње у области вода и Светског дана вода je и организација занимљивих предавања и радионица за децу на недавно реконструисаном броду лабораторији Аргус на тему екологије и историје пловидбе рекама Србије. Ова акција биће прилика да се и у сфери образовања, али и у јавности, прошире знања о води и њеном значају.

 

Остале активности