Министар Обрадовић отвара такмичење у студији случаја

Министар Обрадовић отвара такмичење у студији случаја

2. април 2013. 

У среду, 3. априла, у 10 часова, министар просвете и науке Жарко Обрадовић отвoриће такмичење у анализи студије случаја, које организују студенти ФОН-а уз подршку Центра за промоцију науке

Међународно такмичење у анализи студије случаја на коме учествују студенти из целог света, од 3. до 7. априла, на Факултету организационих наука (ФОН), отвориће Жарко Обрадовић, министар за образовање, науку и технолошки развој. На отварању ће, поред представника организатора са ФОН-а, говорити и Александра Дрецун, директорка Центра за промоцију науке, који је пружио подршку у организацији такмичења.

Студија случаја, case study, представља анализу пословне ситуације засноване на пословању стварне или измишљене организације. Циљ анализе студије случаја је да се студент који анализира случај стави у положај консултанта као доносиоца одлуке.

Победник овогодишњег такмичења бираће се између 12 тимова из Канаде, Америке, Новог Зеланда, Сингапура, Тајланда, Данске, Босне и Херцеговине, Велике Британије и Србије. Такмичари ће на располагању имати 30 сати да реше студију случаја и 20 минута да два пута представе своја решења пред жиријем који чине лидери водећих компанија из Србије. Од укупно дванаест тимова изабраће се најбоља три.

Прилику да организује овај догађај добио је Факултет организационих наука, на основу врхунских резултата које су остварили студенти тог факултета у протеклом периоду. У последњих месец дана, студенти ФОН-а су освојили друго место на светском такмичењу у решавању студије случаја у Монтреалу, као и четврто место на свету на такмичењу у Ванкуверу.

Истражите више на адреси: http://www.bbicc.org/

Остале активности