TEDx Београд − дан после

TEDx Београд − дан после

19. децембар 2012.[:]

Дан после још једног „смака света“, 22. децембра 2012, у 10 часова, под слоганом Day after, одржаће се трећа TEDx Belgrade конференција на 25. спрату куле Ушће

Tри године након што се у Београду окупила група ентузијаста и организовала прву TEDx Belgrade конференцију, дух TED поново долази у Србију. Већ други TEDx, одржан 2011. године, добио је финансијску подршку Центра за промоцију науке, a у 2012. је био један од 88 пројеката промоције науке које је ЦПН на Јавном конкурсу одабрао и подржао финансијски.

TED је, иначе, непрофитна организација посвећена ширењу невероватних и инспиративних прича, искустава и идеја. Започет као четвородневна конференција у Калифорнији пре више од 25 година, временом је постао стециште нових идеја и покретач нових иницијатива које мењају наш поглед на свет. Сваке године TED позива водеће светске мислиоце и иноваторе да на конференцији у Лонг Бичу у 18 минута презентују своје нове идеје, открићa, иновације и размишљања.

Због изузетне популарности и гледаности покренута је франшиза TEDx, где „x“ означава независно организован догађај. TEDx је локални, самостално организован догађај, који спаја људе различитих профила и чији је циљ да заједно осете атмосферу TED-а. На TEDx конференцији локални предавачи подстичу своју заједницу на дискусију и сарадњу, чиме доприносе стварању нове, боље, квалитетније друштвене климе.

Уколико „смак света“ не омете организаторе, са највише зграде у Србији, на 25. спрату ТЦ Ушћa, 22. децембра дискутоваће се о томе зашто смо преживели. Како најављују организатори TEDxа, предавачи ће у духу ТED-а „представити идеје вредне ширења, подстаћи публику да боље разуме своје окружење и инспирисаће је на позитивне промене“.

TED бесплатно објављује предавања на сајту www.ted.com.

За више информација посетите http://www.tedxbelgrade.com

______________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________

Центар за промоцију науке популарише и промовише науку, развија научну писменост и повезаност и афирмише идеје економије знања, буди радозналост и подстиче младе да се определе за пут науке. ЦПН је основан Законом о научноистраживачкој делатности 2010. године.

 

Остале активности