Зелена акција

Зелена акција

У Научном клубу Лесковац 7. јуна одржане су радионице у оквиру пројекта ”Зелена акција”[:]012

У четвртак, 7. јуна, у Научном клубу Центра за стручно усавршавање у образовању у Лесковцу одржане су радионице у оквиру пројекта „Зелена акција“ који је подржан од стране Центра за промоцију науке.

На првој радионици ученици су усвојили основна знања из екологије и рециклаже, а уједно и имали прилику да се упознају са корацима планирања и спровођења „Зелене акције“. Као припремна активност заједничке акције, коју ће спроводити у својој школи, ученици су осликавали папирне кесе и на њима исписивали еко поруке, а све са циљем скретања пажње за очување животне средине.

На другој радионици коришћењем савремених технологија ученици су проверили стечена знача из области екологије учешћем у интерактивном квизу. Најбољи парови награђени су качкетима Центра за промоцију науке и последњим бројем научно-популарног часописа „Елементи“.

Учесници овог пројекта су ученици четвртог разреда Основне школе „Јосиф Костић“ из Лесковца, а реализатори и аутори пројекта су Драган Танић, школски библотекар и Маријана Пешић, наставник географије и грађанског васпитања ове школе.

Остале активности