Zašto postoji život?

Zašto postoji život?

20. februar 2015.[:]

Na CPN tribini 25. februara, u Velikoj sali SKC-a, saznaćete uzbudljive odgovore na drevno pitanje koje zapravo malo koga ostavlja ravnodušnim – zašto postoji život?

Naši atomi su došli sa zvezda. Atomi koji čine život na Zemlji „skuvani“ su u neverovatnim uslovima jezgara zvezda, gde se lakši elementi spajaju u teže.

Ali, šta se dogodilo posle? Kako je plava planeta 4,6 milijardi godina nakon stvaranja puna svesnih, živih, funkcionalnih gomila atoma, koje uzimaju energiju sa svih strana, troše je i emituju? Koja je osnova na kojoj je započela evolucija?

Zašto je nastao život?

Na ovo pitanje, jedno od najstarijih koja muče čoveka, u sredu, 25. februara, u Velikoj sali Studentskog kulturnog centra, u 19 časova, govoriće i gosti CPN tribine „Zašto postoji život“.

Kao i uvek na CPN tribinama, o tome će se razgovarati iz više uglova – filozofskog, astronomskog, biološkog i teološkog.

Na tribini gostuju: dr Milan Ćirković, astrofizičar iz Astronomske opservatorije u Beogradu, dr Mašan Bogdanovski, filozof sa Filozofskog fakulteta u Beogradu i đakon Nenad Ilić. Moderator je Slobodan Bubnjević, urednik Komunikacija u Centru za promociju nauke.

CPN Tribina

ZAŠTO POSTOJI ŽIVOT?

Velika sala SKC-a

Sreda, 25. februar, 19 časova

Učesnici:

  • dr Milan Ćirković, astrofizčar iz Astronomske opservatorije u Beogradu,
  • dr Mašan Bogdanovski, filozof sa Filozofskog fakulteta u Beogradu,
  • đakon Nenad Ilić
  • Aleksej Tarasjev, evolucioni biolog, Institut za biološka istraživanja „Siniša Stanković“

Moderator:

  • Slobodan Bubnjević, urednik Komunikacija u Centru za promociju nauke

Ostale aktivnosti