Elementi u Vršcu

Elementi u Vršcu

U Tački susretanja, u Vršcu,  8. oktobra predstavljen drugi broj Elemenata[:]

11224040_869477089834507_5165462670080185070_o

Drugi broj časopisa Elementi predstavljen  je 8. oktobra u Vršcu, u nevladinoj organizaciji Tačka susretanja. U Salonu kod Porte okupio se veliki broj ljubitelja nauke želeći da saznaju ”Kako je Avelj postao Kain” ali i nešto više o ostalim temama novog broja Elemenata.

Na promociji su govorili Slobodan Bubnjević, urednik komunikacija u CPN-u, Ivan Umeljić, koordinator grupe za izdavaštvo CPN-a i Jovana Nikolić, naučni novinar u CPN-u.

Slobodan Bubnjević je govorio o ideji iz koje je časopis nastao i o načinu na koji Elementi povezuju javnost sa naukom. Ivan Umeljić je istakao da je časopis Elementi jedinstven jer uspešno spaja umetnost i nauku iako se ove dve oblasti najčešće posmatraju kao dve različite kulture. Temat broja je poljoprivredna revolucija koja se odigrala u neolitu, a ostale teme drugog broja i stalne rubrike predstavila je Jovana Nikolić.

Elementi su podstakli prisutne da razgovaraju o položaju nauke u društvu i načinu na koji je javnost informisana o naučnim dostignućima.

Ostale aktivnosti