CPN u Inđiji

CPN u Inđiji

Centar za promociju nauke predstavio mobilni planetarijum školarcima iz Inđije[:]

inđija

Mobilni planetarijum Centra za promociju nauke nastavlja svoj put kroz Srbiju. Nakon letnje pauze, planetarijum je posetio Osnovnu školu „Dušan Jerković“ iz Inđije.

Tokom dva dana boravka, 1. i 2. oktobra, mobilni tim Centra za promociju nauke održao je deset projekcija učenicima ove škole. Uzrasta od trećeg do osmog razreda, đaci su na interaktivan i zabavan način učili o svemiru i astronomiji.

Kroz CPN mobilni planetarijum, za ova dva dana, prošlo je 550 učenika.

skola

Prema izvorima iz školskog letopisa, sadašnja stara zgrada škole sagrađena je oko 1867. godine, a bila je namenjena školovanju nemačke dece na nemačkom jeziku i sa nastavnicima nemačke nacionalnosti. Tako je bilo sve do 1944. godine.

Ove školske godine upisano je 894 učenika, raspoređenih u 37 odeljenja matične škole. Dva izdvojena kombinovana odeljenja u Jarkovcima pohađaju 24 učenika, od prvog do četvrtog razreda.

Svoja interesovanja, kreativnost i mogućnost za dodatne vannastavne aktivnosti učenici izražavaju u radu 34 sekcije, Dečjeg saveza škole, podmlatka Crvenog krsta, preko programa za razvoj, mir i toleranciju, estetskog uređenja škole i ekološke zaštite životne sredine, program realizacije Bukvara dečjih prava, školskog marketinga, programa zdravstvene zaštite i aktivnosti za sprečavanje devijantnog i delikventnog ponašanja učenika osnovne škole.

planetarijum-1

Foto: Ana Jovanović, Ana Brajović

Ostale aktivnosti