CPN na Tari

CPN na Tari

Na Tari je od 1. jula do 10. avgusta održana Škola prijateljstva

 

Centar za promociju nauke se ove godine uključio u organizaciju tradicionalne Škole prijateljstva na Tari, koju za decu iz Srbije i zemalja u regionu organizuje Naša Srbija.

Reč je o dvanaestoj po redu Školi prijateljstva, koja je održana od 1. jula do 10. avgusta i koju je u dve smene pohađalo oko 400 dece.

Polaznicima ove letnje škole CPN je predstavio bogat i zanimljiv naučnopopularni program, a saradnici CPN-a su za mališane pripremili organizovane radionice iz fizike, psihologije, robotike i astronomije, u kojima su mogli da učestvuju od 16. do 23. jula.

Deca su, takođe, imala priliku da posete pokretni planetarijum, koji je CPN dopremio na Taru, kao i da u večernjim satima uz pomoć teleskopa posmatraju planete.

Pored saradnika iz CPN-a u izvođenju radionica učestvovali su i timovi sa Elektrotehničkog fakulteta i Instituta za molekularnu genetiku i gentičko inženjerstvo.

U radionicama je učestvovalo i deset volontera CPN-a, koji su stekli iskustvo u radu sa najmlađima tokom nacionalne manifestacije Maj mesec matematike, najveće matematičke popularizatorske akcije.

ŠKOLA PRIJATELJSTVA

Dvanaesta Škola prijateljstva okuplja decu razlitičitih nacionalnosti koja žive u Srbiji: mađarske, rumunske, rusinske, slovačke, bugarske, albanske, bošnjačke i srpske, kao i mališane srpske nacionalnosti iz osam zemalja u okruženju: Slovenije, Hrvatske, Bosne i Hercegovine, Crne Gore, Albanije, Makedonije, Rumunije i Mađarske.

Istražite više na sajtu Naše Srbije.

Ostale aktivnosti