Dodatna podrška za STEAM obrazovanje

Dodatna podrška za STEAM obrazovanje

CPN produbljuje svoje aktivnosti u unapređivanju STEAM obrazovanja kroz još jedan evropski projekat u čijem je fokusu ova tema: DoSTEAM (Development of STEAM Education)

Centar za promociju nauke nastavlja i produbljuje svoje aktivnosti u unapređivanju STEAM (Science, Technology, Engineering, Arts, Mathematics) obrazovanja učestvovanjem u još jednom evropskom projektu u čijem je fokusu ova tema. Naime, reč je o projektu DoSTEAM (Development of STEAM Education) finansiranom od strane Erazmus + programa Evropske unije koji obezbeđuje finansiranje projekata za obrazovanje, sport i mlade. Cilj ovog projekta je unapređenje postojećih STEAM pristupa i praksi i obezbeđivanje resursa i alata koji će služiti nastavnicima i ostalim profesionalcima u obrazovanju u razvijanju STEAM strategija na nivou škole, i pružiti im konkretne smernice za veći angažman učenika u sticanju znanja i veština u ovim oblastima.

Aktivnosti projekta zvanično su počele prvim radnim sastankom u virtuelnom okruženju održanim u dva dana, 23. i 26. novembra ove godine. CPN će, kao jedan od partnera na ovom projektu, biti zadužen za radni paket koji za cilj ima mapiranje i prikupljanje postojećih dobrih praksi STEAM obrazovanja na evropskom nivou. Koordinator projekta je Nacionalna agencija za obrazovanje iz Litavnije, a pored CPNa, ostali partneri na projektu su univerziteti Vilinaus i Klaipedos, takođe iz Litvanije, zatim Turn Yliopisto univezitet iz Finske, Univerzitet primenjenih nauka iz Belgije Vives, Univerzitet Paderborn iz Nemačke, Radboud univerzitet iz Holandije i Tallinn univerzitet iz Estonije.

 

Ostale aktivnosti