Otvoren javni poziv za 2012.

Otvoren javni poziv za 2012.

Centar za promociju nauke raspisao je javni poziv za finansijsku podršku projektima promocije i popularizacije nauke u 2012. Ove godine prijava za konkurs podnosi se isključivo popunjavanjem elektronskog obrasca

Centar za promociju nauke raspisao je javni poziv za finansijsku podršku projektima promocije i popularizacije nauke u 2012. godini. Ovaj poziv CPN organizuje kako bi podržao što veći broj inicijativa kojima se premošćuje jaz između nauke i javnosti, a u skladu sa nadležnostima koje proističu iz Zakona o naučnoistraživačkoj delatnosti.

Prethodnih godina su se naučnostručna društva i udruženja građana, kao i naučnoistraživačke organizacije u velikom broju prijavljivali za ova sredstva. Zahvaljujući tom obliku finansijske podrške, sprovedene su razne aktivnosti, od kojih su neke, od festivala i radionica do obeleženih jubileja i specijalnih izdanja, postale izuzetno zapažene i dragocene za promociju nauke u Srbiji.

Kako bi se proces prijavljivanja olakšao i ubrzao, ove godine se prijava za konkurs podnosi isključivo popunjavanjem elektronskog obrasca koji je dostupan od srede 28. 12. 2011, kada je javni poziv objavljen u medijima. Kako bi kandidati na što uspešniji način popunili prijave, dostupno je i detaljno uputstvo za popunjavanje obrasca, kao i video-uputstvo, u kom je dodatno objašnjeno kako popuniti prijavu.

Rok za podnošenje prijava je 28. januar 2012, u 17 časova. Odluka Upravnog odbora Centra o projektima koji će dobiti finansijsku podršku biće objavljena na internet stranicama Centra.

Video-uputstvo

Ostale aktivnosti