Knjige na poklon

Knjige na poklon

CPN Univerzitetu u Prištini poklonio 875 naslova sa ovogodišnjeg sajma knjiga

U prostorijama Centra za promociju nauke, 16. decembra 2011. godine, direktorka CPN Aleksandra Drecun predala je gotovo 900 naslova prorektoru za međunarodnu saradnju Univerziteta u Prištini prof. dr Aleksandru Jovanoviću. Radi se o knjigama koje su u prethodnih godinu dana objavile naučnoistraživačke ustanove naše zemlje, njih oko 120. CPN ih, sa velikim zadovoljstvom, predaje onima koji uprkos problemima nastavljaju da veruju u moć znanja.

CPN je ovim nastavio višegodišnju tradiciju. Naime, prethodnih godina, nadležna ministarstva nauke su na sajmu knjiga izlagala i predstavljala sva godišnja izdanja naučnoistraživačkih organizacija, da bi nakon sajma sve izložene knjige poklonila jednom od univerziteta u Srbiji.

Sledeći dobru praksu, Centar za promociju nauke, nastavljač izlagačke delatnosti nekadašnjih resornih ministarstava, sva izdanja izložena na štandu CPN na Sajmu knjiga 2011. poklonio je Univerzitetskoj biblioteci Univerziteta u Prištini, sa privremenim sedištem u Kosovskoj Mitrovici.

 

Ostale aktivnosti