Сусрет са науком

Сусрет са науком

12. и 13. октобар 

Центар за промоциjу науке и British Council представљаjу дводневни програм обуке у области популаризациjе науке под називом “Science Busking”. Тренинг ће бити одржан 12. и 13. октобра у просториjама British Council-a у Београду (Теразиjе 8/ИИ).

Другог дана тренинга, у четвртак, 13. октобра, у периоду од 10 до 12 часова, учесници радионица ће у Кнез Михаиловоj изненадити Београђане експериментима и занимљивим научним причама у простору у ком нисмо навикли да срећемо науку – на улици.

Током овог тренинга, више од 20 представника научних институциjа, медиjа и уопште младих људи активних у области комуникациjе науке моћи ће да науче како да науку изведу из затвореног простора и да случаjним пролазницима на улицама, трговима, у тржним центрима или супермаркетима покажу колико jе занимљива, инспиративна и забавна.

Британски тренер у области комуникациjе науке Деjвид Праjс ће кроз ову дводневну обуку помоћи учесницима да науку представе наjшироj публици на неформалан начин и у несвакидашњем окружењу, ван лабораториjа и научних института.

Деjвид Праjс jе представник британске организациjе Science Made Simple, коjа jе већ позната београдскоj публици – 2007. године они су, у организациjи British Council-a, гостовали у Малом позоришту “Душко Радовић” и на првом Фестивалу науке са представом “Замисли! Лепота науке”. Праjс jе предавао о комуникациjи у науци широм света и организовао броjне научне уличне перформансе. Добитник jе награде Josh Awards за 2009. годину, коjа се додељуjе особама коjе имаjу другачиjи приступ науци од уобичаjеног, а широкоj публици jе представљаjу на посебан начин.

Поводом свог ангажмана у популаризациjи науке Деjвид Праjс jе, између осталог, рекао: “Обожавам да представљам науку као нешто изванредно и веома важно за наше животе. Многи људи се не интересуjу за ову сферу у раном детињству jер им се она чини далеком и тешком за разумевање. Веома jе узбудљиво радити представе на улици и показати људима да наука може да обjасни спорт, чак и сумо рвање, и многе друге ствари коjе чине свакодневни живот.”

Контакт за медиjе:

Милош Нешовић, Бритисх Цоунцил
milos.nesovic@britishcouncil.rs, 063/7231-456

Особа за контакт:Тијана Поповић
тел: +381.11.24.00.260
факс: +381.11.24.00.246
моб: +381.60.70.40.182
e-mejл: t.popovic@cpn.rs  
Центар за промоцију науке
Макензијева 2411000 Београд
www.cpn.rs

Остале активности