Тајне микологије у Лесковцу

Тајне микологије у Лесковцу

У оквиру пројекта „Тајне микологије“ који се реализује и финансира по Јавном позиву Центра за промоцију науке, у недељу, 24. новембра, одржана је радионица о микологији

Ученици који су учестовали у радионицама одржаним у оквиру овог пројекта имали су прилику да практично, на терену, примене своја знања и вештине. У месту Доња Лопушња у околини Власотинца ученици су са наставницима и члановима Миколошког друштва Југ из Власотинца обилазили терен, вежбали кретање кроз природу, оријентисање у простору, а првенствено су се обучавали за препознавање гљива које се налазе у природи.

Након прикупљања гљива, у просторијама Основне школе „25. мај“ у Доњој Лопушњи ученици су имали прилику да посматрају пресек гљива.

Подршку реализацији ове активности дало је Удружење за помоћ ментално недовољно развијеним особама Лесковац и Дневни боравак „Дуга“, чији су корисници учествовали у излету.

Циљ овог пројекта је подизање еколошке свести код ученика, њихових знања на пољу микологије (биологије), унапређење њихових способности оријентације у природи, као и подизање друштвено-социјалне свести о заједничком деловању и организовању.

Остале активности