Tajne mikologije u Leskovcu

Tajne mikologije u Leskovcu

U okviru projekta „Tajne mikologije“ koji se realizuje i finansira po Javnom pozivu Centra za promociju nauke, u nedelju, 24. novembra, održana je radionica o mikologiji

Učenici koji su učestovali u radionicama održanim u okviru ovog projekta imali su priliku da praktično, na terenu, primene svoja znanja i veštine. U mestu Donja Lopušnja u okolini Vlasotinca učenici su sa nastavnicima i članovima Mikološkog društva Jug iz Vlasotinca obilazili teren, vežbali kretanje kroz prirodu, orijentisanje u prostoru, a prvenstveno su se obučavali za prepoznavanje gljiva koje se nalaze u prirodi.

Nakon prikupljanja gljiva, u prostorijama Osnovne škole „25. maj“ u Donjoj Lopušnji učenici su imali priliku da posmatraju presek gljiva.

Podršku realizaciji ove aktivnosti dalo je Udruženje za pomoć mentalno nedovoljno razvijenim osobama Leskovac i Dnevni boravak „Duga“, čiji su korisnici učestvovali u izletu.

Cilj ovog projekta je podizanje ekološke svesti kod učenika, njihovih znanja na polju mikologije (biologije), unapređenje njihovih sposobnosti orijentacije u prirodi, kao i podizanje društveno-socijalne svesti o zajedničkom delovanju i organizovanju.

Ostale aktivnosti