Naučnopopularni portal CPN na Sajmu knjiga

Naučnopopularni portal CPN na Sajmu knjiga

25. oktobar[:]

 

Naučnopopularni portal na kome CPN objavljuje vesti i tekstove iz svih oblasti nauke, biće predstavljen na Sajmu knjiga u subotu, 26. oktobra

Na štandu Centra za promociju nauke, u Hali 2a, u subotu, 26. oktobra, u 12 časova, biće predstavljen naučnopopularni portal Elementarijum, na kome redakcija Centra za promociju nauke objavljuje vesti, tekstove i informacije iz sveta nauke.

Svakodnevno se na Elementarijumu mogu naći priče iz najrazličitijih oblasti: kvantne fizike, biotehnologije, neuronauka, astronomije, matematike i drugih oblasti. Kratka objašnjenja određenih prirodnih fenomena namenjena su najširoj publici svih uzrasta, dok se iskusni ljubitelji naučnopopularnih tekstova mogu pronaći u rubrikama kao što su „Svemirski brod zemlja“, „Naučni ratovi“ ili „Kreativni atlas“.

Na Elementarijumu se nalazi i podkast popularne Radio Galaksije, radio-emisije u kojoj prof. Milan M. Ćirković obrađuje najrazličitije naučne teme, od sociobiologije do rađanja i smrti zvezda.

Video-produkcija, koja predstavlja zapise aktivnosti Centra za promociju nauke, takođe se može pogledati na Elementarijumu.

Elementarijum svakodnevno poseti preko hiljadu zaljubljenika u nauku čineći ga tako najposećenijim naučnopopularnim portalom u regionu.

Kao i prethodnih godina, pored zanimljivog programa, CPN na svom štandu izlaže sve naslove koje je tokom 2013. objavila naučna zajednica Republike Srbije, što čini rekordnih 1050 publikacija.

Istražite više na elementarium.rs.

 

 

 

Ostale aktivnosti