НАУЧНИ КАМИОН

Наука на точковима


НАУЧНИ КАМИОН

Научни камион Центра за промоцију науке је покретна лабораторија, учионица и изложбени простор домаће производње. Осмишљен је тако да може да стигне у све делове Србије и приближи науку грађанима кроз различите програме који се у њему одржавају.
У сваком од градова које посети Научни камион ЦПН осмишљен је вишедневни програм који чине разноврсни садржаји намењени ученицима, организованим групама, али и свим осталим заинтересованим грађанима. Програм укључује радионице и изложбе током дана и предавања, научне емисије и научне дебате у вечерњим часовима.
Саставни делови ове мобилне конструкције су и радне станице и интерактивни експонати који додатно подстичу радозналост и интересовање за науку. Научни камион ЦПН је опремљен прикључцима за струју, воду и интернет, а поседује и опрему за аудио-визуелне презентације и живи тв пренос.

ПОКРЕТНА ИНФРАСТРУКТУРА

Камион је први пут изашао на улице лета 2015. године. Током лета он је био домаћин дечијем научном кампу на обали реке Саве у Београду. Савршен спој природе и технологије, камп природе угостио је преко 250 деце у свакодневним активностима током две седмице. Од тада, научни камион угостио је још два научна кампа, путовао је током Дана науке, а био је и саствани део програма Ноћи истраживача у читавој Србији.
Захваљујући Научном камиону ЦПН, покретној инфраструктури за промоцију науке, култура науке стиже у све крајеве Републике Србије. Тиме се остварује главна мисија Центра за промоцију науке – да знање у 21. веку постане доступно свим грађанима Србије.

Досег:  Територија Републике Србије
Циљна група:  сви узрасти
Дужина:  16.5 m
Ширина:  4 m
Висина: 2,5 m
Површина: 120 m2
Тежина: 30 t

ПОВЕЗАНО