PRVI RADNI SASTANAK PROJEKTA LESTO

PRVI RADNI SASTANAK PROJEKTA LESTO

Centar za promociju nauke je učestvovao na prvom radnom sastanku projekta LESTO, održanom 17. juna 2022, na Univerzitetu Ozjegin, u Istanbulu.

Projekat LESTO podržala je Evropska komisija, kroz program Erazmus+, u cilju kreiranja onlajn platforme i alata za interaktivno sprovođenje eksperimenata putem onlajn nastave. Projektom rukovodi Univerzitet Ozjegin iz Turske, dok u projektu učestvuju i partneri iz Belgije i Portugala.

Aktivnosti na projektu podrazumevaju prikupljanje podataka o potrebama nastavnika kroz lokalna istraživanja, a predviđeno je da odabrani nastavnici iz partnerskih zemalja zajednički rade na kreiranju platforme i sadržaja setova koji predavačima STEM predmeta mogu pomoći da uspešno sprovode eksperimente iz hemije, fizike, biologije i drugih prirodnih nauka u onlajn okruženju.

Uloga Centra za promociju nauke, pored sakupljanja podataka o potrebama i iskustvima lokalnih nastavnika sa onlajn nastavom ogleda se u komunikaciji sa lokalnim donosiocima odluka i drugim ključnim akterima. Predstavnici Centra će, u finalnom stadijumu projekta, podeliti sa zajednicom STEM nastavnika u Srbiji rezultate projekta, a takođe će i obučiti nastavnike da koriste platformu i eksperimentalne STEM setove. Centar će tokom dve godine trajanja projekta aktivno učestvovati u diseminaciji projektnog pristupa, metodologije i rezultata.

Više o projektu LESTO možete videti na cledećem linku.

Ostale aktivnosti