Rezultati Javnog poziva 2013.

Rezultati Javnog poziva 2013.

11.   jun  2013. [:]

CPN finansijski podržava 82 projekta promocije i popularizacije nauke u 2013. godini

Upravni odbor Centra za promociju nauke doneo je odluku o finansijskoj podršci 82 projekta promocije i popularizacije nauke u 2013. godini. Na Javni poziv za 2013. godinu elektronskim putem prijavilo se čak 234 udruženja, naučnoistraživačkih i drugih organizacija registrovanih u Republici Srbiji.

Ovogodišnji rekordan broj prijava bio je gotovo dvostruko veći nego prethodne godine. S druge strane, ukupan iznos raspoloživih sredstava za Javni konkurs u 2013 je samo 13.000.000 dinara, što je gotovo tri puta manje u odnosu na 2012.

Vođen idejom da pomogne što širem krugu organizacija i podrži što veći broj kvalitetnih inicijativa, kao i željom da višegodišnji projekti održe barem minimalan obim aktivnosti, Centar za promociju nauke je, uprkos izuzetno teškim finansijskim okolnostima, uspeo da realizuje i ovogodišnji javni poziv.

Sve organizacije čijim je projektima finansijska podrška dodeljena biće pozvane da u narednim danima zaključe ugovore sa Centrom za promociju nauke.

Projektima kojima nije dodeljena finansijska podrška, Centar za promociju nauke potrudiće se da pomogne logistički, kroz medijsku podršku, pomoć u povezivanju sa naučnim institucijama ili na drugi adekvatan način.

Istražite više o rezultatima konkursa na sajtu Centra za promociju nauke.
Istražite više koji su projekti dobili finansijsku podršku u 2013.
Istražite više koji projekti nisu dobili finansijsku podršku u 2013

 [:]

Ostale aktivnosti