Sastanak SCIENTIX ambasadora Srbije

Sastanak SCIENTIX ambasadora Srbije

Centar za promociju nauke nastavlja svoju dugogodišnju saradnju sa Scientix-om, najvećom i najznačajnijom evropskom mrežom za STEM obrazovanje (STEM – science, technology, engineering, mathematics).

Scientix je mreža koja na nivou cele evrope promoviše i podržava međusobnu sradnju između STEM nastavnika, istraživača u obrazovanju, kreatora obrazovnih politika i donosioca odluka i ostalih profesionalaca u oblasti obrazovanja.

Prvi sastanak CPN-a kao nacionalne kontakt tačke i nastavnika Scientix ambasadora Srbije održan je 20. aprila tekuće godine u virtualnom okruženju. Na sastanku su nastavnici govorili o svom dosadašnjem iskustvu u ulozi Scientix ambasadora i vrednostima koje je to iskustvo imalo za njih lično, ali i učenike, kolege i škole u celini. Razmenjivala su se iskustva o korisnim resursima koji se mogu naći na Scientix platformi. Takođe, nastavnici ambasadori govorili su i o tome koliko je za njih bilo korisno priključivanje STEM SCHOOL LABEL mreži i korišćenje alata za samoprocenu i unapređivanje, kao i korišćenje resursa dostupnih na platfomi.

Sastanak je završen razmenom ideja i predloga za naredne Scientix aktivnosti u Srbiji i planovima za dve radionice za nastavnike koje će biti održane do kraja školske godine u dva grada u Srbiji.

Ostale aktivnosti