Sastanak predstavnika naučnih klubova

Sastanak predstavnika naučnih klubova

U četvrtak, 4. marta, u Naučnom klubu CPN-a održan je sastanak sa predstavnicima regionalnih centara i centara za stručno usavršavanje, odnosno naučnih klubova

Predstojeće zajedničke aktivnosti, Javni poziv i manifestacija M3 – Maj mesec matematike, bile su neki od povoda za sastanak. Posebnu vrednost sastanku dale su novine u okviru Javnog poziva, veće uključivanje samih klubova u delu pripreme i realizacije aktivnosti, što ima za cilj raznovrsnije i inovativnije projekte iz oblasti promocije i popularizacije nauke, a koji pokrivaju interesovanje i potrebe široke populacije.

Drugi deo sastanka bio je posvećen manifestaciji M3. Centar za promociju nauke, jubilarni deseti put, približiće matematičke ideje širokoj publici. Shodno svojim mogućnostima i pre svega entuzijazmu, naučni klubovi uključiće se u aktivnosti tokom Meseca matematike i omogućiti da matematika izađe na trgove, ulice, osvoji galerije, muzeje i druge javne prostore njihovih gradova.

Na sastanku, sa saradnicima smo razgovarali o obeležavanju 5 godina postojanja naučnih klubova i analizirali aktivnosti iz prethodnog perioda kao i modelima dalje saradnje.

Sastanku su pored tima Centra za promociju nauke prisustvovali i direktori regionalnih centara i centara za stručno usavršavanje.

 

 

 

Ostale aktivnosti