Takmičenje u studiji slučaja

Takmičenje u studiji slučaja

U sredu, 3. aprila, otvoreno je Međunarodno takmičenje u analizi studije slučaja, koje organizuju studenti FON-a uz podršku Centra za promociju nauke

Međunarodno takmičenje u analizi studije slučaja na kome učestvuju studenti iz celog sveta, od 3. do 7. aprila, na Fakultetu organizacionih nauka (FON), otvorio je Žarko Obradović, ministar za obrazovanje, nauku i tehnološki razvoj. Na otvaranju je, pored predstavnika organizatora sa FON-a, govorila i Aleksandra Drecun, direktorka Centra za promociju nauke, koji je pružio podršku u organizaciji takmičenja.

Studija slučaja, case study, predstavlja analizu poslovne situacije zasnovane na poslovanju stvarne ili izmišljene organizacije. Cilj analize studije slučaja je da se student koji analizira slučaj stavi u položaj konsultanta kao donosioca odluke.

Pobednik ovogodišnjeg takmičenja bira se između 12 timova iz Kanade, Amerike, Novog Zelanda, Singapura, Tajlanda, Danske, Bosne i Hercegovine, Velike Britanije i Srbije. Takmičari će na raspolaganju imati 30 sati da reše studiju slučaja i 20 minuta da dva puta predstave svoja rešenja pred žirijem koji čine lideri vodećih kompanija iz Srbije. Od ukupno dvanaest timova izabraće se najbolja tri.

Priliku da organizuje ovaj događaj dobio je Fakultet organizacionih nauka, na osnovu vrhunskih rezultata koje su ostvarili studenti tog fakulteta u proteklom periodu. U poslednjih mesec dana, studenti FON-a su osvojili drugo mesto na svetskom takmičenju u rešavanju studije slučaja u Montrealu, kao i četvrto mesto na svetu na takmičenju u Vankuveru.

Istražite više na adresi: http://www.bbicc.org/

Ostale aktivnosti