TELENOR FONDACIJA PODRŽALA PROJEKAT „MEJKERS KLUBOVI“

TELENOR FONDACIJA PODRŽALA PROJEKAT „MEJKERS KLUBOVI“

Centar za promociju nauke učestvovao je ove godine u otvorenom pozivu Telenor fondacije za podršku društveno odgovornim projektima pod nazivom „Zamisli sve“.

U velikoj konkurenciji, sa preko 200 pristiglih projekata, projekat „Mejkers klubovi“ dobio je podršku Telenor fondacije i biće realizovan u narednom periodu.

Ideja za širenjem mejkers kulture počela je da se razvija odmah nakon otvaranja prvog Mejkers spejsa u Naučnom klubu Beograd, ali je tek sa dobrim prijemom i povratnim reakcijama od strane naučnih klubova krenula da se uobličava, te dobija svoj konačni izgled kroz pomenuti projekat. Iako je put od ideje do realizacije dug, sigurni smo da ćemo na temeljima dobrog iskustva u radu Mejkers spejsa u Beogradu uspeti da proširimo mejkers kulturu na celu Srbiju. Takođe, ubeđeni smo da će nakon završetka projekta, novootvoreni prostori nastaviti da budu mesto okupljanja kreativaca koji ovde mogu pronaći mesto za ostvarenje svojih ideja.

Otvorene laboratorije ili naučne radionice, kako još nazivamo Mejkers spejs, biće otvorene u naučnim klubovima u Kikindi, Šapcu i Leskovcu, koji su svi pri lokalnim centrima za stručno usavršavanje.

Ostale aktivnosti