„Igraj GO – razvijaj vijuge“

„Igraj GO – razvijaj vijuge“

U Naučnom klubu Regionalnog centra počela je realizacija projekta „Igraj GO – razvijaj vijuge“. Projekat je odobren i finansijski podržan na Javnom pozivu Centra za promociju nauke[:]IMG_9711_resize

Prvom času Goa prisustvovalo je 15 učenika. Upoznati su sa pravilima Go igre i načinom i dinamikom rada. Projekat „Igraj GO – razvijaj vijuge“ je projekat čija će realizacija trajati od septembra 2018. do kraja marta 2019. godine i nastavak je projekata koji su prethodne dve školske godine bili podržani od strane Centra za promociju nauke i realizovani u Naučnom klubu Centra. Realizatori na projektu su: Mirjana Rašić Mitić, Željko Veselinović, Mladen Lilić i Dragan Ilić. Ciljna grupa projekta su deca/učenici uzrasta od 6 do 19 godina i zainteresovan nastavnici da ovakve aktivnosti organizuju u svojim školama.

Ciljevi projekta su: Promocija i širenje interesovanja za igru GO kod dece/učenika i nastavnika; Razvoj intelektualnih sposobnosti, strateških veština za rešavanje problema, upornosti i logičkog mišljenja, sposobnost kreativnog pristupa naučnim idejama; Razvoj osobina asertivnosti, tolerancije i sportskog duha i Razvijanje sposobnosti za vršnjačku edukaciju.

Ostale aktivnosti